Virtual E-Learning
Arriba
ACASĂ
Our Eramus+ Project Virtual e-learning for adult education (Virtual) has as its main aim the creation of vocational training content in interactive 3D environments for:
  • Guarantee accessibility for all people by reducing the geographical, socio-economic and gender gaps.
  • Create more accessible learning environments.
  • Develop higher quality virtual environments.
PROIECT
Anterior pandemiei de Covid-19, învățământul la distanță nu era utilizat in mod constant, dar astăzi este considerat o necesitate, așa cum a evidențiat pandemia în ultimii doi ani. Formarea on-line, așa cum a fost înțeleasa până acum, nu mai este suficientă și am realizat că trebuie îmbunătățită pentru a oferi cursanților o experiență de invatare mai bună.

Pe de altă parte, următorul pas tehologic este virtualizarea într-un mediu 3D interactiv. Acest pas este deosebit de important în cazul pregătirii tehnice, unde elevul poate experimenta în realitate virtuală cu instrumente și materiale cu care lucrează sau va lucra. Grupul țintă al acestui proiect sunt studenții profesioniști care vor beneficia de avantajele formării într-un mediu 3D interactiv.

Motivația noastră principală este crearea de conținuturi de formare profesională în medii interactive 3D acesta fiind pasul fundamental pentru a aduce formarea profesională mai aproape de orice loc din lume pentru a oferi o pregătire completă și de calitate. Dezvoltarea acestui proiect urmărește și garantarea accesibilității societății la oportunitățile oferite de noile medii educaționale virtuale, contribuind astfel la reducerea decalajului digital în trei sectoare de interes: zonele urbane și rurale, nivelul socio-economic și egalitatea de gen. Mai mult, virtualizarea într-un mediu interactiv 3D va facilita crearea unor medii educaționale mai accesibile și mai larg acceptate de către acei elevi care au nevoie să-și dobândească sau să-și îmbunătățească abilitățile, înmulțind numărul de potențiali utilizatori. Considerăm că instruirea/formarea de calitate dezvoltată în medii virtuale va favoriza accesul grupurilor care prezintă unele dificultăți sau reticență în abordarea pregătirii față în față, în special a celor care au fost exmatriculați prematur de la formarea formală și au calificări scăzute și care, de asemenea, tind să respingă mai mult metodologiile tradiționale, acei oameni care locuiesc și lucrează în zone rurale sau izolate, cu puțină pregătire oferită și, de asemenea, va fi foarte util pentru adulții cu persoane aflate în întreținere și dificultăți socio-economice care tind să întâmpine dificultăți în a urma formarea față în față.

De asemenea, va promova dezvoltarea unor medii virtuale mai atractive și de calitate superioară, optimizând utilizarea instrumentelor digitale în formare și introducând elemente și metodologii mai inovatoare. Acesta va oferi educatorilor cunoștințele și instrumentele care să le permită să creeze cursuri mai interesante și mai inovatoare, să contribuie la îmbunătățirea ofertei de formare și să atragă mai mulți studenți la formarea profesională.

Principalele obiective ale acestui proiect sunt:
  • Crearea unui campus virtual intr-un mediu 3D interactiv.
  • Integrarea acest mediu în platforma de instruire care va servi ca o introducere la serviciile acestei platforme.
  • Proiectarea unui mediu accesibil într-un mod ușor și cu un aspect modern și atractiv, pentru a oferi acces cât mai multor utilizatori.
  • Crearea mai multor versiuni pentru diferite dispozitive.
PARTENERI
Avensa Consulting România
Este o companie românească de consultanță privată cu o experiență de peste 20 de ani în implementarea de proiecte complexe de asistență tehnică legate de acquis-ul UE, armonizare legală, sprijin instituțiilor publice, management de programe , monitorizare și implementare, formare și capacitate instituțională. construirea, precum și proiectarea/implementarea campaniilor de conștientizare și organizarea de evenimente.

Cu link-uri către pagina web și pagina de Facebook:
Foro de Formación y Ediciones ( FFe ) Spania
FFe a fost înființată în 1998 cu scopul de a oferi servicii de înaltă calitate ca piatră de bază a activităților lor. În anul 2000 și-au extins domeniul de activitate și au inclus managementul activităților de formare și proiecte de consultanță. FFE este una dintre primele entități din Europa de Sud care a dezvoltat formarea e-learning, fiind dezvoltatorul principalelor inovații care au fost urmate de instituțiile publice și private.

Cu link-uri către pagina web și pagina de Facebook:
ACTIVITĂȚI
1. Analiza nevoilor
Este important să se efectueze o analiză exhaustivă a instrumentelor digitale pentru educație care facilitează crearea, publicarea și gestionarea materialelor educaționale în format digital. Obiectivul va fi selectarea celor care, atât în ceea ce privește proiectarea, cât și posibilitățile lor didactice, reduc efortul solicitat de educator pentru a produce conținut educațional multimedia și îi permit să genereze pregătire online de calitate, inovatoare și adecvată pentru elevii ei.

Considerăm că acest raport poate fi de mare folos comunității educaționale în ansamblu, deoarece este foarte complex să cunoști cantitatea mare de ofertă de pe piață, pentru ce este și cum poate fi utilizată și încorporată în procesele de îmbunătățirea ofertei de formare profesională de înaltă calitate.
2. Revizuirea materialelor și dezvoltarea scenariului
În cadrul acestei activități va fi efectuată o trecere în revistă aprofundată a materialului didactic disponibil. Foro de Formación va pune la dispoziție tot materialul disponibil: date, link-uri, texte, descrieri, fotografii etc. De aici, în colaborare cu Avensa , se va întocmi un document care descrie funcțiile și funcționalitățile aplicației. Odată ce scriptul a fost finalizat , partenerii îl vor valida și de atunci va servi drept foaie de lucru pentru dezvoltarea aplicației.
3. Model pilot
A treia activitate este, în același timp, cea mai remarcabilă și se bazează pe implementarea, analiza și munca activităților anterioare. Vor exista 3 versiuni ale aplicației. Scopul este de a acoperi cât mai mulți utilizatori. Fiecare versiune este descrisă pe scurt mai jos:
  • WEB GL: Aceasta este o versiune care rulează direct într-un browser web, fără descărcări sau pluginuri. browser, fără descărcări sau pluginuri. Datorită caracteristicilor sale, această versiune va avea o rezoluție vizuală mai mică. Pentru a accesa această versiune, utilizatorul trebuie să aibă un browser standard în cele mai recente versiuni. Este recomandat să utilizați această versiune doar pe desktop.
  • WINDOWS: Aceasta este cea mai versatilă versiune. Un pachet poate fi descărcat de pe site-ul web al FDF pe computerul Windows al utilizatorului. Odată descărcat pur și simplu faceți clic pe executabil și mediul se deschide. Datorită caracteristicilor sale, poate avea o calitate vizuală ridicată, deși această calitate va depinde și de capacitatea computerului utilizatorului. computerul utilizatorului.
  • DISPOZITIVE MOBILE: Există două subversiuni: Android și iOS. Utilizatorul va putea accesa Google Play sau Apple Store de pe site-ul FFE și va putea descărca aplicația pe dispozitivul său mobil ca de obicei. dispozitiv mobil ca de obicei. Datorită caracteristicilor sale, calitatea grafică poate fi medie. Accesul la internet va fi necesar și pe dispozitivul mobil din motivele descrise mai sus.
Rezultatul acestei activități va fi o versiune pilot a campusului pentru a testa funcționarea și funcționalitatea acestuia și pentru a face îmbunătățiri pentru următoarea versiune a campusului. funcționalitatea și aduceți îmbunătățirile necesare pentru următoarea versi.
A LUA LEGATURA
A lua legatura informatii:
+34 677712989
  • Virtual E-Learning
  • Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei.
    Comision